نقدی بر تبلیغات رسانه ها

راستیان سعی دارد تا نگاهی متفاوت به تبلیغات رسانه ها به خصوص صدا و سیما داشته باشد.

نقدی بر تبلیغات رسانه ها

راستیان سعی دارد تا نگاهی متفاوت به تبلیغات رسانه ها به خصوص صدا و سیما داشته باشد.

وبلاگ راستیان با هدف نقد تبلیغات رسانه ها تأسیس گردیده است و انشاء الله سعی
می نماید تا به طور تخصصی به نقدی موشکافانه در این زمینه بپردازد.

از همه دلسوزان درخواست می شود تا :
- با معرفی این وبلاگ به دیگران
- دادن سوژه های مرتبط
- و درج نظرات و انتقادات و پیشنهادات
ما را در این عرصه پر فراز و نشیب یاری نمایند.

به امید روزی که شاهد تبلیغات برای ظهور مردی باشیم که سر سلسله اصلی تبلیغات جهان باید باشد.

اللهم عجل الولیک الفرج

آخرین نظرات

نقدی بر آشپزخانه های اوپن (open)

پنجشنبه, ۲ خرداد ۱۳۹۲، ۰۶:۴۸ ق.ظ

تیتر دو: تبلیغاتی که آشپزخانه هایمان را باز باز می کند!!

 

همانطور که می دانید معماری هر کشور نشان دهنده فرهنگ و آداب و رسوم آن کشور می باشد و در حقیقت هر کشور مطابق با ارزشها و فرهنگ عرفی و حتی دینی خود سبکی از معماری را جهت ساختمان سازی و شهر سازی خود ابداع می کند. در ایران و پس از آنکه مردم ایران دین اسلام را به عنوان دینی کامل و جامع پذیرفتند سعی نمودند تا نوع زندگی و سایر مسائل روزمره خود را با آیین و دستورات این دین هماهنگ کنند که یکی از آن موارد سبک معماری اسلامی بود. یکی از مهمترین عناصر معماری اسلامی خانه می باشد. خانه جایی است که افراد یک خانواده دور هم جمع می شوند و در واقع پوشش و حریمی است تا افراد خانواده در آن با آرامش با یکدیگر زندگی نمایند. آشپزخانه همانطور که از نامش نیز مشخص است جایی است جهت تهیه غذای خانواده و آن قدر این محل مهم بوده است که برای خود یک خانه در نظر گرفته شده است (آش= نماد غذا ---- خانه = نماد مکان آشپزخانه)

در واقع آشپزخانه علاوه بر اینکه محل تهیه غذا می باشد مکانی است که خانم خانواده در آن باید احساس راحتی و البته امنیت بکند. امنیتی که حتی در مواقعی مانند مهمانی نیز مورد توجه است. تا چند سال پیش همه آشپزخانه های کشورمان مانند یک اتاق بود . اتاقی که در آن عنصر امنیت نقشی اساسی داشت. ولی مع الاسف با هجوم سبک زندگی غربی به کشورمان و قاعدتا معماری غربی که یکی از عناصر مهم سبک زندگی غربی می باشد آشپزخانه های خانه های ایرانی کم کم تغییر نمودند تا جایی که به آشپزخانه های اُپن (open) معروف شدند.

نقد معماری آشپزخانه ها

آشپزخانه اپن (همانطور که از نامش نیز پیدا است) آشپزخانه ای است که دیگر مانند قبل مثل یک اتاق از دید پنهان نیست و در واقع باز و اپن است. ایراد اساسی این آشپزخانه این است که در هنگام مهمانی تمام مهمانان هرآنچه در آن اتفاق می افتد را می بینند. زن ایرانی که بخواهد حیا و حجابش را حفظ کند فرض کنید مقابل چشم مهمانانِ قاعدتاً نامحرم خود، بخواهد هم حجابش را حفظ کند و هم آشپزی نماید و یا به تهیه پذیرایی بپردازد.

حتماً خاطرتان هست در ابتدای مد شدن آشپزخانه های اپن مردم به جهت اینکه با آنها احساس راحتی نداشتند در ابتدای ورودی آنها پرده ای نصب می کردند دقیقاً به این خاطر که در برابر مهمانان خود احساس راحتی نداشتند. یعنی از یک طرف با عوض کردن سبک آشپزخانه خود به مد روز پیوستند و از طرفی دیگر با نصب پرده دوباره خود را از چشمان نامحرمان پنهان می کردند.(تناقض باز و بسته)

اما مدتی بعد با عادی شدن این نوع آشپزخانه ها دیگر پرده ها هم کم کم فروافتاد و امروز در کمتر آشپزخانه اپنی شاهد پرده می باشیم و این یعنی پذیرش اصل این نوع آشپزخانه.

اما جدای از اینکه چه کسی (یا کسانی) در این مورد غفلت نمودند بد نیست نگاهی به تبلیغات صدا وسیما نیز بیاندازیم. مواد خوارکی که با آشپزخانه سر و کار دارند کم نیستند. از روغن و سس و ماکارونی گرفته تا هود و سینک و ...  .

ولی موردی که در تمامی این نوع تبلیغات به چشم می خورد نه تنها ترویج آشپزخانه اپن است بلکه در بیشتر موارد پا نیز از این فراتر رفته و آشپزخانه ای لوکس و کاملاً کلاسیک به نمایش در آید به طوری که واقعاً سؤال است که مگر چند درصد از مردم ما آشپزخانه هایی (و یا بهتر بگوییم خانه هایی) اینگونه دارند؟!؟

آشپزخانه های اشرافی و لوکس

نقد آشپزخانه اپن

وسایل و امکاناتی که در این نوع تبلیغات نمایش داده می شود کالاهایی کاملاً فانتزی و تجملاتی می باشد.

آشپزخانه اپن

کوبیدن بر طبل اشرافی گری و به خصوص سبک معماری غربی چرا پای ثابت همه تبلیغات رسانه ملی گردیده است؟ آیا مدیران و مسئولان این امر غافلانه به این موارد دامن می زنند و یا عامدانه؟!؟  

نظرات  (۴)

اقای محترم من چند بار براتون نظر گذاشتم بنده خودم در این رشته تحصیلات دارم وواحدهای این رشته رو ÷اس کردم ایراد هایی بر تبلیغات وارد هست ولی نه اینگونه که شما میفرمایید یه چیز دیگه فکر میکنید مردم ما چرا میرن سراغ ماهواره ؟علتش واضحه جالب نبودن برنامه های صدا وسیما ÷خش نکردن فیلمهایی که در جهان مطرحن فیلمهای روز دنیا حتی فیلمهای ایرانی که جوایز گلدن  گلوب و اسکار بردن تلویزیونی که حتی فیلهای سینمایی ساخت داخل رو سانسور میکنه اونوقت شما میایید به تبلیغات و برنامه هفت ترانه وشیر وارنا گیر میدید؟واقعا فکر میکنید اگه فکرای شما اجرا بشه مردم چند درصدشون ÷ای تلویزیون میشینند؟این حذف کردن برنامه ها یجالب منظورم برنامه های موسیقی صدا وسیما هست که شما یک عالمه مجریشو نقد کردید فکر میکنید باعث میشه مردم الگوی بهتری بگیرند نه!اینکارا باعث میشه مردم برن سراغه ماهواره همین...
پاسخ:
آقا یا خانم یکی سلام

همانطور که بارها به دوستان گفته ام اشکال شما و امثال شما که متاسفانه در صداوسیما نیز کم نیستند این است که فکر می کنید باید دقیقا از الگوهای هالیوودی و غربی برای جذب مخاطب و جذاب کردن برنامه ها استفاده کرد و حال آنکه مبنای غلط قطعا نتیجه غلط را شاهد خواهد بود. وقتی شما برای جذب مخاطب هر کاری انجام دهید نتیجه اش این می شود که در سطح جامعه می بینید (وضعیت حجاب).
اگر قرار است صدا و سیما به فرموده حضرت امام دانشگاه باشد یعنی دانشگاه محل رشد و پرورش فکر و اندیشه و جهت دهی صحیح و منطقی به مخاطب. متاسفانه در سالهای اخیر مبنای صداوسیمای ما شده است مخاطب و ظاهرا این مخاطب وحی منزل است. متاسفانه صداوسیما ذائقه مخاطبان را خراب می کند و بعد هم فریاد مخاطب محوری سر می دهد و افتخار می کند که با پخش فلان برنامه که اثرش از صدتا برنامه ماهواره ای مخرب تر است ادعا دارد که مخاطبین ماهواره را کم نموده است.
به نظر شما بهتر نیست طبق این عقیده از مجریان خانمی استفاده شود که از تاپ و شلوارک استفاده کنند تا دیگر اصلا مخاطبین پای ماهواره نروند؟!!؟
تا کی باید جوایز صهیونیستی گلدن کلوب و اسکار ملاک ما باشد؟! احکام الهی ملاک ما هستند و یا قانون گذاران صهیونیست؟! براستی چرا کسی جوابی برای این سوالات ندارد؟ یا باید بگوییم مسلمان نیستیم و یا بگوییم هستیم.براستی چه زیبا روایات فرموده اند که در آخرالزمان از دین چیزی جز پوستین وارونه باقی نمی ماند. عشوه گری و طنازی زن را به اسم جذب مخاطب و شادی ترویج می کنیم و احکام الهی را به تمسخر. براستی اندکی تفکر بهتر از هفتاد سال عبادت است.
خوشحال میشیم با شما ارتباط داشته باشیم. از طرف شورای نظارت بر صدا و سیم شماره تماس02164040  داخلی 122 مختاری
داداش یه چیز بگم...

واقعا نظرات خشک و افراطی ای داری...

ببینم همین کامپیوتر و اینترنت و .... که باهاشون میای مطلب مینویسی اینجا مگه غربی نیستن؟/

پس چرا سوار ماشین ای میشی که غربی ها ساختنش!!

شما دیگه دارید اسلام رو از پیشرفت علم و دانش هم دور میکنید.

من کل وبلاگتون رو یه نگا انداختم همش پر از مطالب افراطی و سطحی نگری های احمقانست! (البته ببخشید ها!)
پاسخ:
سلام داداش خوبی شما. کجا ما از وسایل صحبت کردیم. تعریف فرهنگ مساوی با وسیله نیست عزیزم بلکه فرهنگ یعنی تفکر و رفتار
به نظرم شما از اون سردسته های داعش هستین .شاید هم یه گروهک جدید ساختین که هنوز معروف نشده . فقط میدنم هر چی رو که داعش نیومده حرام کنه شما حراک کردین‌ . مگه یه خانم باید لخت شه تا بتونه غذا درست کنه . خو با همون تیپی که جلو مهمون هست میره تو اشپزخونه . حالا موقع غذا درست کردن نامحرم .... میشه؟

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی